FELTBİ

Dekoratif Keçe

FELTBİ

Dekoratif Keçe

Yalıtım Uzmanı

izorien.com

İzorien

Yalıtım Uzmanı

ANASAYFA » SU YALITIMI
  • SU YALITIMI




  • SU YALITIMI NEDİR?

    Yapılarınızın uzun ömürlü, konforlu, sağlıklı ve güvenli olabilmesi için su bazlı sorunlarda, iç ve dış etkenlere karşı korunması gerekmektedir. Bir uzmanlık dalı olan su yalıtımının ana unsurları da ''doğru detay'', ''nitelikli malzeme'' ve ''sağlıklı uygulama'' dır.Öncelikli olarak bina ve yapılarınızı su sızıntıları ve rutubetlenmelerine karşı korumak için su kaçakları; suyun şiddeti, nereden geldiği ve geliş şekline göre  tespit edilir. Ardından uygun yalıtım sistemi şeçilerek, uzman personel eşliğinde uygulaması yapılır ve sorun giderilmiş olur.

    Su yalıtımında iki temel sistem kullanılır:
    1. İsospring
    2. Poliüretan enjeksiyon
    İsospring : Suya maruz kalan zeminler için, sürüldüğünde dekoratif görünümlü bir  jel gibi görünen kuruduğunda ise esnek bir  yapıya  bürünen  %100 su geçirimsiz su yalıtımlı zemin kaplama sistemidir. Bina oturuşmalarından kaynaklanan zemin oynamalarında, zemin ile birlikte hareket edecek esnekliğe sahiptir. Her türlü iklim koşullarına dayanaklıdır.

    Poliüretan Enjeksiyon :  Bodrum, asansör kuyusu,soğuk derzler  vb. yerlerdeki kılcal yada yüksek basınçlı su kaçaklarının (tuzlu su da dahil) durdurulmasında kullanılan esnek yapılı  mukavemeti yüksek  dolgu yalıtım sistemidir. Enjekte edildiği beton zemin içerisindeki kılcal yada derin çatlaklarda bulunan suyla reaksiyona  girer ve bu tepkime sonucu şişerek  kanal boyunca fazla suyun  çatlaktan dışarı atılmasını sağlayarak tıkaç görevi görür. Böylelikle  beton duvar içindeki suların kurutulmasıyla bir daha tekrarlanmacak şekilde su yalıtımı yapılmış olur.
     


  • Çeşitli yerlerde kullanılan isospring uygulaması


  • SU YAPIYA ÇEŞİTLİ ŞİDDET VE YOĞUNLUKTA GİREBİLİR :

    Cepheden Sızma Yoluyla Rutubet:
    Sağlıklı bir sıva katı üzerine uygulanan bir boyadan beş ile on kat daha kalın olan dış cephe kaplamaları, yağmur nedeniyle cepheye vuran suyun içeri sızmasını engeller.

    Yoğuşma Yoluyla Rutubet:
    Dış cephe ısı yalıtım sistemi iç cephe duvarlarının yüzey sıcaklığını yükselterek yoğuşmanın oluşmasını önler. Düzenli havalandırma yapılması ise bağıl nem oranını düşüreceği için yoğuşmanın ortadan kaldırılmasına yardımcı olur.

    Kılcal Su Yürümesi Yoluyla Rutubet:
    Koruma sıvası, yapısındaki kanallar yardımıyla suyun buharlaşmasını kolaylaştırarak, yüzeyde rutubet lekelerinin oluşmasını önler. Bu kanallar aynı zamanda, tuzları bünyesinde saklayarak bunların genleşip sıvayı çatlatmalarını engeller.

    Zeminden Sızan Su Yoluyla Rutubet:
    Su yalıtım sistemleri, suyun duvardan geçişine engel olur. Bu tür yalıtım sistemleri öncelikle dışarıdan, su tarafından uygulanmalı, ancak sızıntı veya eski binaların rehabilitasyonunda, su yalıtımı içeriden uygulanmalıdır.

    Basınçlı Su Yoluyla:
    Yapıya sürekli ve belli bir hidrostatik basınç yapan suları kapsar. Metre cinsinden su sütunu yüksekliği ile ifade edilen su durumu (kg/m2) olarak basınç yapar.Basınçlı suya karşı yalıtımın detaylandırılması su basıncına ve yapının yalıtım üzerine yapacağı sıkışma basıncı faktörüne göre yapılır.




  • Çeşitli yerlerde kullanılan poliüretan enjeksiyon uygulaması