FELTBİ

Dekoratif Keçe

FELTBİ

Dekoratif Keçe

Yalıtım Uzmanı

izorien.com

İzorien

Yalıtım Uzmanı

ANASAYFA » POLIURETAN ENJEKSIYON 329893

Hizmet Alanlarımız

POLİÜRETAN ENJEKSİYON
Binadaki  statik ve dinamik çatlaklar, taşıyıcı yapıdaki  ve taşıyıcı olmayan yapıdaki çatlaklar, kuru ve ıslak çatlaklar, sıvalardaki kılcal çatlaklar, binalardaki oturma çatlakları gibi gruplara ayrılmaktadır.
Özellikle içinden su akan çatlaklar betonarmede korozyona sebep olmakta ve don sırasında yapıyı tahrip etmektedir.
Islak veya su sızıntısı olan çatlakların ve soğuk derzlerin su yalıtımı için daha elastik ve kapalı hücre yapısı oluşturan poliüretan enjeksiyon ürünleri kullanılmaktadır. Su ile temas halinde süratli şekilde şişerek köpük halinde gelir ve bu şekilde su sızıntısını durdurur.
Suyun akışkanlığına yakın olan malzeme beton içine basınçlı makine ile enjekte edilir. Malzeme beton içinde suyun girdiği çatlakların ve boşlukların içine sızarak basınç altında sıkışır ve saniyeler içinde donar. Malzeme kürünü tamamladıktan sonra dışarıdan hiçbir müdahaleyle bozulmaya, çözülmeye uğramadığından betonun içine su girişini engeller. Betonu ve içindeki demir donatıyı suyun olumsuz etkilerinden kurtarır.
Enjeksiyon uygulaması yüksek basınç üretebilen pompa yardımıyla yapılır. Kullandığımız ürünler, ıslak yüzeylerde çok iyi tutunma sağlar. Kullanıcıya ve çevreye zararlı değildir.
Solvent içermez.
Klasik yalıtım uygulamalarında, pozitif yönden müdahale edilemeyecek su sızıntısı durumlarında yapılan işlemler; ya beton yüzeyinin sızan suyun basıncına mukavemetli malzeme ile kapatılması ya da kapiler etkili denen malzemelerin beton yüzeyine sürülerek betonun içine nüfuz etmesinin beklenmesidir.
Klasik yalıtım malzemelerinin uygulanması halinde, suyun beton içinde dolaşması engellenemeyecek, sadece ön yüzeyinden su çıkışı görülmeyecektir.
Betonun içine sızan su, zamanla demir donatıyı zayıflatacak ve bina gerekli taşıyıcı güçten mahrum kalacaktır.
Poliüretan Enjeksiyon Sistemi, suyu betondan tamamen uzaklaştıracağı için en etkili ve kesin su izolasyon sistemidir.
Su basıncının yüksek olmadığı ve göreceli olarak az su sızdıran su depolarında, garaj bölgelerinde, bodrum katlarda, asansör kuyularında vb. yerlerde su ile reaksiyona girerek şişebilen ve sızıntıları kesmeye yönelik tek bileşenli poliüretan enjeksiyon reçinesi ve sistemi kullanılmaktadır.
Yapılar; yağmur, kar gibi yağışlar, toprağın nemi ve toprak tarafından emilen yağış veya kullanma suları, banyo, tuvalet gibi ıslak hacimlerde su kullanımı, yapının, üzerine inşa edildiği zemindekli yer altı suları nedeni ile suya maruz kalırlar. Yapıların sudan ve zararlı etkilerinden korunması için suyun yapıların dışında tutulması ve havuzlar, içme suyu depoları, göletler, barajlar, tüneller vb. yapılarda ise suyun yapı içerinde tutulması için yapılan işlemlere " su yalıtımı, su izolasyonu " denir.
Reçineler özel bir enjeksiyon makinesi sayesinde otomatik olarak karıştırılır ve doğrudan betona veya zemine enjekte edilir.
Enjeksiyon reçineleri, enjekte edildikleri yerlerde suyu tamamen bloke eder ve o bölgeden uzaklaştırır. Enjeksiyonlar, istenen bölge tamamen kurutulana kadar su sızıntıları takip edilerek yapılır.

Suyun başka komşu bölgelerde kendine yol bulması, yoğunlaşması ve akmaya başlaması betonun kalınlığına ve özelliklerine, suyun basıncına ve zeminin özelliklerine bağlı olarak zaman alır. Buralarda da daha sonra enjeksiyon yapılarak su sızıntıları tamamen kesilir.
  • Sızıntının kaynağının ve beton yapısının özelliklerinin tespitinin doğru yapılması, poliüretan enjeksiyon ürün ve metot seçiminde çok önemli rol oynamaktadır;
  • Sızıntı suyunun basıncı, seçilecek olan poliüretan enjeksiyon ürünün reaksiyon süresi ve uygulama basıncı konusunda karar vermeyi sağlar. Yüksek basınçlı su var ise hızlı reaksiyona giren poliüretan enjeksiyon ürünleri, makine desteği ile yüksek basınçla uygulanmalıdır
  • Yapının bulunduğu konumdaki eğim, suyun akış yönü hakkında bilgi verir, yatay eksende, poliüretan enjeksiyon başlangıç noktası ve yönü hakkında karar vermeyi sağlar.
  • Sızıntı bir çatlaktan geliyorsa, çatlak genişliği, seçeceğiniz poliüretan enjeksiyon ürününün viskozitesi hakkında bilgi verir. Kılcal çatlaklarda viskozitesi düşük enjeksiyon ürünleri seçilmelidir.
  • Sızıntı suyunun debisi, kullanılacak olan poliüretan enjeksiyon veya akrilik enjeksiyon ürününün viskozitesinin belirlenmesini ve delgi derinlikleri ve paker sistemlerinin seçilmesinde karar verilmesini sağlar.
  • Uygulamalarda kullanılacak malzemelerin doğruluğu ve kalitesi kadar önemli olan bir diğer konu da, uygulayıcı personelin enjeksiyon sistemleri hakkında ki tecrübesi ve eğitimli olması...

POLİÜRETAN ENJEKSİYON AVANTAJLARI
Klasik yalıtım uygulamalarında, pozitif yönden müdahale edilemeyecek su sızıntısı durumlarında yapılan işlemler; ya beton yüzeyinin sızan suyun basıncına mukavemetli malzeme ile kapatılması ya da kapiler etkili denen malzemelerin beton yüzeyine sürülerek betonun içine nüfuz etmesinin beklenmesidir.
Klasik yalıtım malzemelerinin uygulanması halinde, suyun beton içinde dolaşması
engellenemeyecek, sadece ön yüzeyinden su çıkışı görülmeyecektir.
Betonun içine sızan su, zamanla demir donatıyı zayıflatacak ve bina gerekli taşıyıcı güçten mahrum kalacaktır.
Poliüretan Enjeksiyon Sistemi, suyu betondan tamamen uzaklaştıracağı için en etkili ve kesin su izolasyon sistemidir.
 
Poliüretan enjeksiyon uygulama yerleri
 Temel ve Perde Betonlarda
Soğuk Derzlerde
Arıtma Tesislerinde
Su Depolarında
Yüzme ve Süs Havuzlarında
Barajlarda ve HES Projelerinde
Limanlarda
Kapalı Otoparklarda
Restorasyonlarda
Teraslarda
Yapı Güçlendirmelerinde
Dilatasyonlarda
Bodrum katlarında
Kazık Aralarında
Asansör Kuyularında
Tarihi Eserlerde
Metro Tünellerinde
Karayolu Tünellerinde